دستگاه شیرینگ یا شیرینگ پک یکی از ماشین آلات مورد نیاز در صنعت بسته بندی است که برای افزایش سرعت و بهره وری تولید محصولات مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه معمولا در انتهای مراحل خط تولید محصولات مختلف در مرحله بسته بندی کردن محصولات کاربرد دارد. در این مقاله قصد داریم درباره انواع دستگاه شیرینگ و مزایای آن توضیح دهیم.
دستگاه شیرینگ یا شیرینگ پک چیست؟
دستگاه شیرینگ از عبارت shrink pack برگرفته شده است. کلمه shrink در انگلیسی به معنی انقباض و کلمه pack به معنی بسته بندی می باشد. در این دستگاه نایلون شیرینگ با قرار گرفتن در دستگاه شیرینگ منقبض شده و به محصول می چسبد. مهم ترین تفاوتی که بین دستگاه شیرینگ و دستگاه استرچ پالت وجود دارد، در معرض حرارت قرار گرفتن نایلون شیرینگ است. در دستگاه استرچ پالت بخشی به نام تونل حرارتی برای حرارت دادن نایلون استرچ وجود ندارد و نایلون فقط توسط دستگاه دور محصول مورد نظر پیچانده می شود. از دستگاه شیرینگ پک در صنایع مختلفی مانند صنایع دارویی، صنایع شیمیایی و صنایع غذایی برای بسته بندی محصولات استفاده می شود. از آن جایی مواد غذایی رابطه مستقیمی با سلامت انسان ها دارد، بسته بندی مواد غذایی با استفاده از نایلون شیرینگ توسط دستگاه شیرینگ پک بسیار مهم است.
نحوه کار دستگاه شیرینگ به چه صورت است؟
نحوه کار دستگاه شیرینگ برای تمام مدل های این دستگاه روند مشابهی دارد و فقط ممکن است در مرحله پیاده سازی دستگاه کمی تفاوت وجود داشته باشد. نحوه کار این دستگاه به این صورت است که ابتدا باید نایلون شیرینگ را دور محصول، کارتن یا قوطی های مورد نظر بپیچانند و سپس با عبور آن ها از داخل تونل حرارتی دستگاه نایلون منقبض شده و به محصول می چسبد. بعد از چسبیدن نایلون به سطح محصولات فن خنک شده موجود در انتهای دستگاه باعث خنک شدن نایلون می شود. با خنک شدن محصول مراحل بسته بندی محصولات با دستگاه شیرینگ به اتمام می رسد.
چند نوع دستگاه شیرینگ وجود دارد؟
دستگاه های شیرینگ پک موجود در بازار در دو گروه تونلی و کابینتی تولید شده اند که در ادامه درباره هر یک از آنها توضیح خواهیم داد.
-
دستگاه شیرینگ پک کابینتی
دستگاه شیرینگ پک کابینتی کم حجم و سبک است و به راحتی می توان آن را جا به جا کرد. این وسیله پرکاربرد بیشتر برای بسته بندی دستی محصولات مورد استفاده قرار می گیرد. گرمای مورد نیاز برای انقباض محصول در این دستگاه توسط المنت برقی تامین می شود. قابل حمل بودن و کوچکی این شیرینگ پک کابینتی آن را برای استفاده در کسب و کارهای کوچکی مانند انواع فروشگاه، کتابفروشی، انتشارات، قنادی و غیره به گزینه مناسبی تبدیل کرده است. برای استفاده از این نوع شیرینگ پک ابتدا باید اپراتور نایلون شیرینگ رولی متناسب با آن را در بخش رول باز کن دستگاه بگذارد. در مرحله بعد میز کشویی با توجه به عرض محصول مورد نظر به گونه ای قرار می گیرد که بعد از به پایان رسیدن مراحل دوخت و برش دادن ضایعات به سمت اپراتور باشد اپراتور قبل از مرحله دوخت باید محصول را در وسط دو لایه نایلون شیرینگ قرار دهد. بعد از اتمام مراحل بسته بندی اپراتور بایو محصولات شیرینگ شده را از داخل شیرینگ پک کابینتی خارج کند.
-
دستگاه شیرینگ پک تونلی
دستگاه شیرینگ پک تونلی برای بسته بندی محصولات با تیراژ بالا در صنایع مختلف و کارگاه ها و کارخانه ها کاربرد بیشتری دارد. اندازه این مدل از مدل های کابینتی بزرگ تر است. این دستگاه دارای یک تونل حرارتی است و نایلون شیرینگی که دور محصولات پوشانده شده است با عبور از این تونل حرارتی به سطح آن می چسبد. محصولات قبل از شروع مراحل بسته بندی با استفاده از نوار نقاله وارد تونل حرارتی می شوند. پک های نوشابه و آب معدنی موجود در بازار نمونه ای از بسته بندی با دستگاه شیرینگ پک تونلی محسوب می شوند. دستگاههای شیرینگ از لحاظ تامین انرژی مصرفی به دو گروه برقی و گاز سوز تقسیم می شوند. برخی از مدل های این دستگاه نیز به شکل دو گانه سوز عمل می کنند. در کسب و کارهای مختلف با توجه شرایط و بودجه خود یکی از نمونه های برقی؛ گازی یا دوگانه این دستگاه خریداری و مورد استفاده قرار می گیرد.
قبل از خرید دستگاه شیرینگ باید به چه نکاتی توجه کرد؟
اولین نکته ای که در خرید انواع دستگاه شیرینگ پک باید مورد استفاده قرار بگیرد، توان مصرفی آن است. اندازه ابعاد دهانه تونل در مدل های تونلی و اندازه ابعاد محفظه در مدل های کابینتی نیز باید مورد بررسی قرار گیرد و دستگاهی متناسب با اندازه محصولات خریداری کنید. مسیر نقاله در مدل های تونلی شیرینگ پک باید از لحاظ جا نمایی در کارخانه یا کارگاه به خوبی مورد بررسی قرار گیرد. آماده کردن ملزومات مورد نیاز برای شروع به کار شیرینگ پک را نیز فراموش نکنید. فیلمی که خریداری میکنید حتما باید با کیفیت باشد
نتیجه گیری
در این مقاله به معرفی انواع مختلف دستگاه شیرینگ پک، کاربردها، نحوه کار، نکات مهم در زمان خرید و ملزومات مورد نیاز این دستگاه توصیح دادیم.امیدواریم مطالب ارائه شده در این مقاله برای شما مفید بوده باشد.