09126484395

فروش ویژه

پلی پروپیلن چیست؟کاربرد و ویژگی ها

پلی پروپیلن (PP) چیست ؟ کاربرد و ویژگی های پلی پروپیلن، مزایا و معایب

فهرست مطالب

یکی از پلیمرهای پرمصرف و کاربردی دنیا که آن را با نام مخفف pp می شناسند، پلی پروپیلن نام دارد. تولید این پلیمر برای اولین بار در سال 1950 میلادی در یک آزمایشگاه و از طریق روش پلیمریزاسیون درفشار و دمای ملایم آغاز شد و بعد از چهار سال در سال 1954 تولید آن به شکل صنعتی ادامه پیدا کرد. برآوردها نشان می دهد که هزینه تولید pp یا پلی پروپیلن از هزینه تولید PE یا پلی اتیلن پایین‌تر است. در این مقاله قصد داریم اطلاعات بیشتری درباره انواع، ویژگی‌‌ها و کاربردهای پلی پروپیلن در اختیار شما قرار دهیم.

پلی پروپیلن چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

پلی پروپیلن یک نوع پلیمر ترموپلاستیک بی‌بو و غیر سمی ساخته‌شده از مونومرهای پروپیلن است که در حال حاضر به عنوان رایج‌ترین پلیمر در صنعت کاربرد بسیار زیادی دارد. از مهم ترین ویژگی های این ماده می توان مواردی مانند انعطاف پذیری بالا، مقاومت شیمیایی، عدم جذب رطوبت، سبک بودن، چگالی کم، شفافیت بالا، مقاومت کششی بالا، بی رنگی، مقاومت در برابر حلال ها، اسیدها و بازها، مقاومت دمایی زیاد، استحکام، هزینه پایین تولید، عایق بودن، دارای خاصیت قالب گیری خوب و سختی را نام برد. این ویژگی ها سبب شده است که از pp برای تولید محصولات متنوع در صنعت تولید الیاف و تولید پلاستیک استفاده شود‌. امروز بیش از 18000 گرید مختلف از پلی پروپیلن توسط شرکت های زیادی در سطح جهان تولید می‌شود.

معرفی انواع پلی پروپیلن

انواع پلی‌پروپیلن شامل کوپلیمر و همو پلیمر می‌باشد که هر یک از آن‌ها با ویژگی‌های مختلف تولید و به بازار عرضه می‌شوند. در فرآیند تولید و ساخت پلی‌پروپیلن کوپلیمر علاوه بر مونومر پروپیلن از یک مونومر به نام اتان نیز استفاده می‌شود. در ساختار شیمیایی نوع همو پلیمر تنها پروپیلن به کار می‌رود. این ماده به صورت نیمه کریستالی و جامد در صنعت بسته بندی، صنعت ساخت خودرو، منسوجات و لوله سازی کاربرد دارد. از انواع فیلم های پلی پروپیلنی میتوان به فیلم cpp ، سلفون opp و bopp اشاره کرد.

 

انواع پلی پروپیلن (pp)

 

معرفی کاربردهای پلی پروپیلن

  • ساخت پنل درب در صنعت ساخت خودرو
  • ساخت تزئینات داخلی خودرو مانند کفپوش
  • ساخت قاب برای جاسازی باطری خودرو
  • ساخت نی نوشابه به صورت عمده
  • ساخت انواع مختلف اسباب بازی
  • ساخت ورق و فیلم
  • ساخت فیلم های مخصوص بسته بندی
  • ساخت گونی، طناب، موکت و غیره
  • ساخت تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی
  • ساخت لوله فاضلاب برای استفاده در صنعت ساختمان

آشنایی با مزایای پلی پروپیلن

یکی از مهمترین مزایای پلی پروپیلن بالا بودن مقاومت کششی این ماده است. خاصیت نیمه بلوری pp باعث شده است که خمیدگی بسیار بالایی داشته باشد. مقاومت در برابر بخار و رطوبت، استحکام بالا و قیمت مناسب‌تر نسبت به پلیمرهای دیگر  پلی‌پروپیلن را به یکی از پرکاربردترین مواد به کار رفته در صنعت بسته بندی تبدیل کرده‌است. از این ماده برای ساخت لوازم خانگی پلاستیکی نیز استفاده می‌شود. مزایایی مانند قالب‌گیری راحت، خواص مکانیکی عالی و قیمت مناسب این ماده را برای استفاده در صنعت خودرو سازی و ساخت تزئینات داخلی و درب خودرو، قاب باتری خودرو و غیره به یک ماده بسیار مناسب تبدیل کرده است. در ساخت الیاف در صنایع تولید پارچه نیز از پلی‌پروپیلن استفاده می‌شود زیرا نسبت به نفوذ آب و بخار دارای مقاومت و استحکام بالایی است. انواع مختلف کابل، لوله فاضلاب و سیم را نیز با این ماده شیمیایی می‌سازند.

آشنایی با معایب پلی پروپیلن

  • محدود بودن کاربردهای دمایی به دلیل ضریب انبساط حرارتی بالا
  • حساسیت و تخریب در صورت قرار گرفتن در معرض پرتوهای ماوراء بنفش
  • مقاومت کمتر در مقایسه با حلال‌های آلی و آروماتیک
  • داشتن قابلیت اشتعال پذیری بسیار بالا
  • داشتن تمایل بسیار زیاد به اکسیده شدن در هوای آزاد
  • ضعیف بودن خاصیت پیوندی ماده پلی پروپیلن

 

کاربردها و مزایای پلی پروپیلن

 

شرایط نگهداری از پلی پروپیلن

پلی پروپیلن باید در محیطی کاملا بسته و سرپوشیده در دمای بین 5 الی 35 درجه سانتی گراد در انباری بدون وجود نور خورشید نگهداری شود. به طور کلی باید دمای محیطی که این ماده نگهداری می‌شود کمتر از پنج درجه و بیشتر از سی و پنج درجه نباشد. انباری که برای نگهداری پلی‌پروپیلن انتخاب می شود باید تهویه مطبوع داشته باشد و هیچ منبع آتش زایی در محیط انبار وجود نداشته باشد. هنگام استفاده از این ماده حتما باید از ماسک و دستکش استفاده شود. این ماده خاصیت اشتعال‌زایی دارد و اگر در زمان نگهداری نکات ایمنی را رعایت نکنید، منجر به آتش‌سوزی خواهد شد. تاریخ انقضای این ماده بعد از دو سال نگهداری به اتمام می‌رسد.

این متن را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Telegram
WhatsApp
Email
Print
Pocket
Reddit

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *